Producatori de marmura in Romania

Interesul pentru utilizarea marmurei atat in constructii, ornamente sau scultpturi, dateza inca de acum 2000 de ani. Marmura era folosita pentru realizarea celor mai importante monumente ale diferitelor civilizatii.

blaturi de marmura bucurestiMarmura devenise principalul material de constructie al piramidelor si principalul material folosit pentru decorarile interioare ale palatelor.

In prezent oamenii isi arata interesul din ce in ce mai mult pentru amenajarile interioare si exterioare ale locuintelor tocmai datorita utilitatii si a elegantei marmurei. Nimic nu se compara cu un blat de marmura folosit in bucatarie ori in baie sau cu o pardoseala in living.

Pe piata din Romania interesul fata de marmura a fost din ce in ce mai mare deoarece exploatarea marmurei de la Ruschita a micsorat preturile pentru marmura.

In prezent marmura din Romania provine in cea mai mare parte din importururile din Grecia, Italia si Spania. Oferta pentru blaturi de marmura, paroseli si pereti este foarte ampla, existand pe piata producatori care vand pana la 100 de modele de marmura sau granit.

Pretul marmurei este mai scazut decat cel al granitului si de aceea este preferata de multe ori marmura.

Pentru amanajarile interioare ale locuintei se recomanda marmura deoarece ofera o stralucire a casei si o eleganta aparte. Granitul este mai des folosit pentru lucrari exterioare deoarece este mai dur si are o rezistenta mai mare la agentii externi (vant, ploaie, inghet).

Pentru achizitionarea de marmura petru locuinta se recomanda contactarea unui specialist pentru a efectua masuratorile necesare. Nu va recomandam sa le achizitionati fara ajutorul unui specialist pentru ca riscati sa aveti material in plus care va va costa destul de mult. Daca doriti si un expert in amenajari interioare care sa va ofere un sfat pentru imbinarea blaturilor de marmura cu mobila pe care o doriti sa o achizitionati, acest serviciu este oferit de majoritatea producatorilor de marmura.