Cum sa ingrijesti corect blaturile de marmura

Curățarea, protecția și întreținerea blaturilor de marmură necesită o îngrijire specială, însă deloc dificilă. 

 

Marmura este o rocă metamorfică compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. 

 

Dacă vei practica metodele corecte de îngrijire ale acestor suprafețe, dar și ce trebuie să eviți pentru a nu le deteriora, vei putea păstra blaturile tale arătând frumos pentru totdeauna. 

 

Metode corecte de îngrijire: 

 

-Sigilează blaturile de marmură din bucătăria sau baia ta atunci când este necesar. 

 

Deși poate părea un proces complicat, nu este deloc odată ce știi cum să procedezi.Timpul și costurile implicate sunt cu adevărat nesemnificative în comparație cu cât de rezistente vor fi și cât de minunat vor arăta blaturile de marmură din casa ta.  

 

-Șterge imediat scurgerile 

 

Marmura este mult mai sensibilă decât granitul la substanțele acide cum ar fi vinul, cafeaua, sucurile de fructe, sosul de roșii, băuturile carbogazoase, produsele de toaletă și produsele de curățare care pot păta sau grava finisajul suprafeței blaturilor. 

 

-Curăță blaturile de marmură folosind un burete sau o cârpă moale 

 

Singurii agenți de curățare pe care ar trebui să-i folosești în mod regulat sunt apa caldă și un produs de curățare special conceput pentru marmură. Dacă nu ai un astfel de produs, poți folosi și săpun lichid de vase. 

 

-Folosește suporturi de calitate sub tigăi fierbinți pentru a evita zgârieturile sau posibilele arsuri ale suprafeței blaturilor 

 

Aceasta este doar o metodă preventivă, deoarece marmura este rezistentă la căldură. Însă este mai bine să fii sigur că blaturile de marmură nu se vor deteriora în niciun fel.  

 

-Utilizează o tavă pentru articolele de toaletă din baie 

 

O tavă decorativă pe un blat de marmură va arăta foarte frumos și va proteja suprafața de substanțele chimice dăunătoare conținute în multe produse de toaletă. 

 

Ce trebuie să eviți: 

 

-Utilizarea produselor de curățare de uz casnic general 

 

Curățarea blaturilor de marmură cu produse cumpărate de la magazinul local care conțin acizi, alcalii și alte substanțe chimice vor grava suprafața și vor degrada soluția cu care a fost sigilată, lăsând piatra mai vulnerabilă la pătare. 

 

-Nu folosi oțet, înălbitor, amoniac, peroxid de hidrogen, lămâie sau portocale. 

 

Toate acestea pot fi potrivite pentru curățarea unor anumite suprafețe din casă, însă sunt acide sau caustice și vor grava marmura la contact, tocind suprafața. 

 

 

-Nu așeza produse de toaletă pe blaturile de marmură. 

 

Produsele pentru păr, pasta de dinți, parfumurile, coloniile, produsele pentru unghii, cremele, loțiunile pot păta sau zgâria suprafața lăsând pete, inele sau zone decolorate. Protejează-ți blaturile așezând aceste produse pe o tavă decorativă, așa cum se procedează în hotelurile de lux! 

 

-Nu te așeza pe blaturile de marmură 

 

Spre deosebire de blaturile laminate, blaturile de marmură nu sunt flexibile și de obicei NU au un suport din placaj. Prea multă greutate într-un singur loc poate provoca o fisură. 

 

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 200 de modele de marmură pentru a le alege pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor din bucătăria sau baia ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.