Idei contemporane de amenajare cu blaturi de marmura

Blaturile de marmură aduc o frumusețe naturală și atemporală oricărei bucătării sau băi.Această piatră naturală este legată de stilul clasic de mulți ani, însă este în prezent și o tendință cheie în amenajarea locuințelor contemporane.

 

 

Marmura este o formă de calcar granulat sau dolomit, fiind compusă din minerale carbonate recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului.

   

Culorile marmurei sunt extrem de variate, însă pentru a obține blaturi pentru o bucătărie sau baie contemporană, optează pentru alb, negru, gri sau bej. Poți accentua aceste culori neutre cu unele strălucitoare și îndrăznețe. Inspiră-te din următoarele idei contemporane de amenajare cu blaturi de marmură.

 

Cascada inversă de marmură 

 

Dacă vrei să obți o amenajare statement în bucătăria sau baia locuinței tale,  atunci ia în considerare  un blat de marmură de tip cascadă inversă. Cu un blat standard de marmură de tip cascadă, materialul curge pe lateralele sau pe capetele dulapului. Dar în blatul cu cascadă inversă,  marmura curge în sus. Începe de la tavan și curge spre pardoseală ca un blat.

 

Blaturi groase de marmură

 

Majoritatea blaturilor de marmură sunt compuse din marmură nu mai groasă de 7 centimetri. Diferența de grosime se datorează prețului marmurei. Dar asta nu înseamnă că nu poți avea marmură și mai groasă. Marmura mai groasă de 15 centimetri atrage atenția. Nu este nevoie ca placa să fie atât de groasă. Poți crea în schimb un efect care să dea impresia de grosime, cu un cadru de marmură sau cu o tăiatură în jurul marginii blatului. 

 

Blaturi de marmură neagră și mobilier negru 

 

Bucătăria sau baia locuinței tale pot avea un aspect foarte dramatic și plin de personalitate, dacă alegi o amenajare cu blaturi de marmură neagră și mobilier negru. Spațiul va avea un impact vizual impresionant și va ieși în evidență prin această idee de amenajare îndrăzneață. 

 

Alege modelul potrivit pentru a pune în practică aceste idei contemporane de amenajare cu blaturi de marmură, accesând www.stona.ro sau vizitând showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 sau depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.