Clasificarea marmurei in funcție de grade

Marmura aduce clasă și eleganță oricărei locuință. Oamenii au iubit aspectul marmurei de-a lungul secolelor. Cu toate acestea, nu toată marmura este creată la fel. Atunci când vrei să adaugi blaturi de marmură în bucătăria sau baia locuinței tale, este important să înțelegi calitatea pietrei.

Dacă îți dorești blaturi de marmură cât mai durabile, este importantă alegerea unui grad de înaltă calitate a acestei pietre. În timp ce marmura aduce multă eleganță oricărei clădiri, pentru a i se determina calitatea, s-au stabilit câteva grade pe care le vom analiza în continuare.

 

Gradul A 

 

Marmura de gradul A, demită și de grad comercial, prezintă câteva defecte geologice. Culorile sunt subtile, întunecate și fără vene proeminente. Are un aspect mai puțin dramatic față de alte tipuri. Ai putea crede că această marmură înseamnă un produs extrem de dorit, dar este mai puțin plăcută din punct de vedere estetic decât celelalte tipuri. Este utilizat pentru proiecte de apartamente și hoteluri în care nu este necesară placa completă de marmură. Fiind folosită doar o porțiune, unele dintre imperfecțiunile plăcii pot fi evitate. 

 

Gradul B 

 

În cadrul acestei clasificări, denumită și standard, marmura conține foarte puține defecte, precum gradul A. Poate fi folosită într-o locuință pentru că de multe ori decolorarea poate fi evitată, mai ales dacă este folosită pentru blatul unei bucătării. Cu toate acestea, din cauza imperfecțiunilor minime de culoare,  acest grad de piatră nu este recomandat pentru o insulă deoarece defectele ar fi vizibile. 

 

Grad C 

 

O marmură cu puține defecte și goluri este clasificată ca grad C sau de calitate superioară. Unele dintre zonele reparate ar putea fi vizibile. Bucăți mici de piatră naturală sunt adesea folosite pentru a umple golurile din marmură, rezultând câteva pete nelustruite. Acest tip de marmură este și cel mai scump, deoarece este mai rar. 

 

În concluzie, calitatea marmurei este direct corelată cu prețul său, astfel că atunci când amenajezi bucătăria sau baia locuinței tale, trebuie să ai în vedere faptul că blaturile de marmură reprezintă o investiție de durată. 

 

Pe www.stona.ro vei găsi peste 200 de modele de marmură de cea mai bună calitate, pentru a amenaja blaturile pe care ți le dorești în bucătăria sau baia ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.