5 beneficii ale blaturilor de marmura

Beneficiile blaturilor de marmură fac parte atât din categoria funcțională, cât și din cea estetică. Fie că alegi aceste blaturi pentru bucătăria sau baia locuinței tale, vei face cu siguranță o alegere foarte bună. 

Marmura este o rocă metamorfică compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. Numele său provine din limba greacă și înseamnă piatră strălucitoare. 

Blaturile de marmură vor oferi suprafețe cu o estetică impresionantă, în timp ce vor îndeplinii cerințele practice ale bucătăriei sau băii tale. În continuare vom analiza 5 beneficii ale blaturilor de marmură. 

1. Durabilitate foarte ridicată 

Datorită combinației sale de duritate și frumusețe, marmura este folosită ca material de construcție de secole. Unele monumente au fost construite din marmură cu sute de ani în urmă și sunt încă în stare foarte bună. Astfel că, blaturile tale din bucătărie sau baie vor fi foarte durabile în timp, precum aceste monumente. Suprafața lor va fi rezistentă la zgârieturi, pete, crăpări sau spargeri. 

2. Varietatea modelelor 

Marmura este disponibilă într-o gamă extrem de variată de modele, compuse din texturi venate și culori diverse. Cele mai întâlnite culori sunt: alb, bej, galben, maro, negru, gri, roșu, verde, exotic. Indiferent de modelul ales, vei obține blaturi elegante și sofisticate pentru bucătăria sau baia ta.  

3. Rezistență la căldură 

Spre deosebire de alte materiale de blat, vei putea așeza tigăi și oale fierbinți direct pe suprafața blatului de marmură din bucătărie, fără să îți faci griji că se va deteriora. De asemenea, expunerea prelungită la temperaturi ridicate, nu va fi deloc o problemă pentru blatul din baie. 

4. Suprafață care reflectă lumina 

Blaturile de marmură au o strălucire naturală care reflectă lumina în bucătărie sau baie. Acest lucru le face o opțiune ideală dacă ai o bucătărie sau o baie mică pe care îți dorești să o faci  să pară mai mare și mai luminoasă. 

5. O alegere accesibilă 

Frumusețea naturală a marmurei o face să pară un material de lux, inaccesibil, însă chiar dacă ai un buget fix pentru amenajarea blaturilor din locuința ta, raportul calitate-preț al marmurei este de obicei foarte bun. 

Alege modelul potrivit de marmură, din peste 200 de modele disponibile pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 și în depozitele aflate în județele Prahova şi Alba.