5 modalitati de a introduce blaturile de marmura in bucatarie

Cu amestecul lor de culori, tonuri și texturi venate, blaturile de marmura nu numai că aduc multă frumusețe în bucătărie, alături de o notă de lux, dar pot adăuga profunzime și dramatism oricărui spațiu modern.

 

Marmura este o formă de calcar granulat sau dolomit, fiind compusă din minerale carbonate recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului.

 

Unul dintre avantajele blaturilor de marmură este că au puterea de a crea un impact mare în bucătărie, chiar dacă au un aspect estetic discret, iar cele cu aspect estetic puternic pot crea un impact uimitor. Iată 5 modalități de a introduce blaturile de marmură în bucătărie.

 

1. Blaturi de marmură cascadă

 

Blaturile de bucătărie cu cascadă de marmură nu dau greși niciodată să ducă o bucătărie de lux la următorul nivel. Efectul de cascadă este obținut atunci când blatul continuă în jos pe părțile laterale ale unității până la podea, în esență, învelindu-l în marmură.

 

2. Chiuvetă de marmură încorporată într-un blat de marmură

 

Dacă alegi să instalezi blaturi de marmura în bucătăria ta, ia în considerare încorporarea unei chiuvetă de marmură pentru un impact vizual suplimentar și un aspect mai armonios al spațiului. Îți faci griji că acest tip de amenajare va fi greu de întreținut? Chiuvetele de marmură sunt surprinzător de ușor de păstrat curate, dar trebuie să fii sigur că folosești săpun și bureți neabrazivi, pentru a nu grava suprafața.

 

3. Blaturi de marmură în contrast cu alte materiale naturale

 

Blaturile de marmura pot fi completate de elemente din alte materiale naturale, în special lemnul. Acest tip de amenajare oferă un plus de căldură și textură, astfel încât lemnul și marmura se potrivesc perfect într-o bucătărie în două culori. Modelul suprafeței de marmură oferă un contrast deosebit cu tonurile neutre văzute în altă parte, permițând marmurei să facă o adevărată declarație de stil, fără a fi prea preponderentă.

 

4. Blaturi de marmură și panouri de perete la fel

 

Având blatul și panoul de perete din bucătărie în aceeași marmură, creează un efect continuu care este foarte plăcut vizual. Bucătăria ta va avea unitate și fluiditate prin intermediul acestui tip de amenajare, obținând un spațiu elegant, cu o profunzime deosebită.

 

5. Blaturi de marmură și dulapuri în culori închise

 

Blaturile de marmura în culori închise pot oferi ceva îndrăzneț și diferit unei bucătării și sunt extrem de versatile. Pentru un aspect dramatic dublu, combină aceste blaturi cu dulapuri la fel de intense. Acest tip de amenajare oferă unui spațiu un sentiment surprinzător de intimitate și rafinament.

 

Accesează www.stona.ro și alege din peste 200 de modele de marmură disponibile, pe cele potrivite pentru amenajarea blaturilor din bucătăria ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.