Culori care functioneaza cu blaturile de marmura 

Blaturile de marmură au o gamă de culori diversă și au multe variații de culoare în compoziția lor. Cea mai mare parte a marmurei naturale are tonuri pământii care includ venaturi albe, cafeni, gri, verzi, maro sau negre. Vei dori să alegi culori care funcționează cu blaturile de marmură, pentru a obține un design armonios în locuința ta.

 

Marmura este o rocă ce se formează din metamorfismul rocilor sedimentare carbonate, cel mai probabil calcar și dolomit. În urma acestui proces rezultă un mozaic de cristale carbonate.   

O idee ar fi să alegi o culoare decorativă de accent care se regăsește în blaturile de marmură. De asemenea, poți opta pentru culori contrastante pentru a face marmura să iasă în evidență în designul general al bucătăriei sau al băii. În continuare vom detalia câteva idei de culori care funcționează cu blaturile de marmură. 

Marmură albă, bej sau maro deschis 

Dacă baia sau bucătăria ta are blaturi de marmură albă, bej sau maro deschis, optează pentru culori de accent care încălzesc spațiul: mocha, castaniu, cafeniu, galben-auriu, sau gri cald arată atrăgător atunci când sunt combinate cu marmură maro deschis. S-ar putea să găsești, de asemenea, un eșantion de vopsea care se potrivește îndeaproape cu marmura ta și să optezi pentru o culoare de accent care este cu una sau două nuanțe mai deschise sau mai închise pe aceeași bandă de culoare. 

Marmura albă, bej sau maro deschis are adesea texturi de culoare maro, castaniu sau gri în compoziția sa, așa că culorile de accent care se potrivesc cu acele nuanțe funcționează adesea cel mai bine. Dacă preferi mai mult contrast, nuanțele de verde, cum ar fi olive, salvie sau gri-verde, se coordonează cu majoritatea modelelor de marmură albă, bej sau maro deschis. 

Marmură neagră și gri 

Blaturile de marmură neagră și gri sunt luxoase și moderne, dar sunt și întunecate, așa că trebuie să alegi culori de accent care luminează spațiul. Gri deschis, mocha, alb antic, galben pal sau siena arată atrăgător cu marmura neagră și gri. Pentru o combinație de culori mai închisă, contrastantă, optează pentru o culoare de accent vișiniu intens sau burgundy. Accentele din oțel inoxidabil, crom și nichel, cum ar fi recipientele de săpun, electrocasnicele, suporturile pentru prosoape, deschid și luminează tonurile închise și atrag atenția asupra texturilor și petelor de gri din marmură. 

Marmură maro închis 

Marmura maro închis este caldă și pământească, dar tinde să aibă o prezență dominantă în cameră. Drept urmare, ai nevoie de culori de accent care să-ți facă bucătăria sau baia să se simtă strălucitoare și veselă, mai ales dacă dulapurile sunt de asemenea în culori închise. Optează pentru alb, cafeniu, teracotă, gri deschis, gri-verde deschis, galben-auriu, albastru, bej sau siena. Poți selecta o culoare care se află în venaturile marmurei și, de asemenea, în granulele dulapurilor din lemn pentru a lega cele două piese de mobilier. De exemplu, tonurile moi de piersică din dulapurile din arțar se amestecă adesea cu dungile portocaliu palid din marmura maro. 

Marmură verde 

Blaturile de marmură verde sunt mai puțin neutre decât alte nuanțe de marmură și au adesea un impact vizual mai formal. Marmura verde are de obicei venaturi negre, cărbune, albe sau gri și arată atrăgătoare cu culori de accent alb sau aproape alb. Dacă venaturiile sunt maro, cafeniu, alb sau bej, alege o culoare care se potrivește cu acestea. 

Nu vrei ca verdele să se ciocnească cu culorile tale de accent. Nuanțele mai deschise și mai închise de gri-verde se coordonează bine cu marmura verde, așa că ai putea crea o schemă de culori verde. Luminează o bucătărie verde cu un castron metalic de mere sau cireșe roșii sau lămâi galben strălucitor sau animă o baie verde cu prosoape albe strălucitoare sau cu un recipient de săpun și lumânări roz. 

După ce alegi din aceste idei de culori care funcțonează cu blaturile de marmură, te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 200 de modele. De asemenea, ne poți vizita în showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 sau în depozitele aflate în judeţele Prahova şi Alba.