Cum sa alegi un blat de marmura

Atunci când vine vorba de alegerea blatului potrivit pentru bucătăria sau baia ta, poți opta pentru un blat de marmură, deoarece reprezintă o alegere frumoasă și funcțională.

Marmura este o rocă ce se formează din metamorfismul rocilor sedimentar carbonate, cel mai probabil calcar și dolomit. În urma acestui proces rezultă un mozaic de cristale carbonate.

Pentru a avea blatul de marmură pe care ți-l dorești în bucătăria sau baia ta, trebuie să ții cont de câteva cerințe foarte importante.

Modul în care diferitele plăci de marmură vor forma blatul

Fiecare placă de marmură este ușor diferită, așa că este ideal să selectezi exact bucățile de piatră care vor fi folosite pentru blatul tău. Astfel vei ști dinainte cum se vor îmbina plăcile și cum vor fi amplasate texturile pe blat. Dacă nu reșești să obți continuitatea texturilor venate, poți așeza plăcile în oglindă.

Modul în care sunt dispuse modelele de venaturi

Este posibil ca anumite tipuri de marmură să fie tăiate în două moduri diferite pentru a obține modele unice de venaturi. Tăierea încrucișată, are ca rezultat plăci de marmură care arată destul de aleatoriu. Tăierea în sensul venaturilor sau striat, feliază placa de marmură în alt mod pentru a obține un aspect liniar, în dungi.

Tipul de finisaj va schimba aspectul blatului

Există mai multe moduri ca niciodată de a finisa marmura, inclusiv diferite tehnici de periere și lustruire. Cele mai întâlnite tipuri de finisaje pentru marmura sunt următoarele: antichizat, dăltuit, lustruit, mat, periat, scapițat sau scapițat și lustruit, scapițat și relief. Blatul de marmură din bucătăria sau baia ta va avea un aspect diferit în funcție de finisajul ales.

Sună la magazinul de marmură înainte de vizită

Sună în prealabil magazinul de marmură pentru a întreba dacă au plăci de marmură care corespund culorii, tipului, suprafețelor și dimensiunilor de care ai nevoie pentru amenajarea blatului din bucătăria sau baia ta. Anunță când vei ajunge și cere-le să organizeze un tur pentru a indica diferitele plăci de marmură pe care le au. Acest lucru va permite, de asemenea, furnizorului să pregătească modelele de marmură, astfel încât atunci când vei ajunge acolo, te va duce direct la selecțiile care corespund nevoilor tale.

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 200 de modele de marmură, din care să-l alegi pe cel potrivit pentru amenajarea blatului din bucătăria sau baia ta. Ne poți vizita în showroom-ul nostru din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 sau depozitele aflate în județele Prahova şi Alba.