Cum sa cureti blaturile de marmura

Blaturile de marmura oferă numeroase avantaje atât pentru bucătărie, cât și pentru baie, de aceea reprezintă o alegere populară pentru amenajarea locuințelor. Au aspect estetic deosebit, sunt relativ ieftine în comparație cu alte blaturi cu suprafață solidă și, mai presus de toate, ușor de curățat.

Marmura este o formă de calcar granulat sau dolomit, fiind compusă din minerale carbonate recristalizate și obținută prin metamorfoza calcarului.

Pentru curățarea de bază a blaturilor tale de marmură din bucătărie sau baie, vei avea nevoie de: apă caldă. săpun lichid de vase, sticlă cu pulverizator, cârpă moale și prosop moale, absorbant.

Instrucțiuni

Se amestecă apă caldă și săpun lichid de vase delicat: Umple o sticlă cu pulverizator cu apă caldă și adăugă aproximativ o lingură de săpun lichid de vase delicat, neabraziv. Nu utiliza nimic cu acid sau suc de lămâie. Agită ușor pentru a amesteca săpunul cu apa.

Pulverizează ușor blatul cu soluția de săpun lichid pentru vase, apoi șterge suprafața cu o cârpă umedă. La final șterge și șlefuiește blatul cu un prosop uscat, moale și absorbant.

Îndepărtarea petelor:

Pentru petele de pe blaturile de marmură, curăță cu o pastă de bicarbonat de sodiu și apă (pentru petele pe bază de ulei) sau peroxid de hidrogen (pentru petele pe bază de apă). Aplică pasta pe pată, acoper-o cu folie de plastic și lipește cu bandă pe margini. Lasă să stea câteva zile (sau peste noapte cel puțin), apoi clătește pasta. Repetă procesul dacă pata nu a dispărut complet.

Îndepărtarea imediată a lichidelor vărsate pe blat

Marmura este sensibilă la substanțele acide, cum ar fi vinul, cafeaua, sucurile de fructe, sosul de roșii, băuturile răcoritoare, produsele de toaletă și produsele de curățare care pot păta sau toci finisajul suprafeței

Sigilarea
Blaturile de marmură sunt populare pentru durabilitatea lor, dar trebuie să fie resigilate în mod regulat pentru a le proteja de pete. Resigilează blaturile de marmură din bucătăria sau baia ta o dată pe an.

Accesează www.stona.ro și alege modelele potrivite de marmură pentru amenajarea blaturilor din bucătăria sau baia ta, din peste 200 de modele disponibile. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită pentru amenajarea blaturilor din locuința ta.