Tipuri de margini pentru blaturile de marmura

Dacă ai luat decizia de a folosi marmură pentru amenajarea blaturilor din bucătăria sau baia ta, este momentul să alegi și tipul de margini pe care ți-l dorești pentru aceste blaturi.

Sunt disponibile tipuri de margini variate, de la cele elementare, la cele mai decorative și mai complexe.

Blaturi de marmură cu margini drepte

Cele mai de bază margini a blaturilor de marmură sunt marginile drepte. Sunt margini pătrate, ce au doar o teșitură foarte ușoară, numită șanț, pentru a le șlefui.

Blaturi de marmură cu margini ușoare

O modificare populară a marginilor drepte sunt marginile ușoare, unde atât marginile superioare cât și cele inferioare sunt puțin rotunjite pentru a diminua aspectul ascuțit.

Blaturi de marmură cu margini rotunjite

Aceasta este o variantă în care marginile superioare sunt rotunjite mai dramatic, iar varianta de rotunjire completă convertește marginile blatului într-un semicerc perfect.

Blaturi de marmură cu margini teșite

Marginile teșite sunt, de asemenea, populare pentru blaturile din bucătărie sau baie, iar teșitura poate fi sculptată fie pe marginile superioare, fie pe cele inferioare…sau pe ambele.

Blaturi de marmură cu margini Ogee

Inspirate de arhitectura europeană medievală, marginile Ogee sunt formate din două arcuri grațioase, una concavă și cealaltă convexă. Acestea adaugă un aspect rafinat blaturilor din bucătăria sau baia ta.

Blaturi de marmură cu margini cascadă

Marginile cascadă formează un unghi de 90 de grade la capătul blatului. În loc să se termine pur și simplu cu o margine finită, blatul se îndreaptă spre podea și continuă în jos. Aceste margini sunt potrivite pentru bucătăriile sau băile moderne sau contemporane.

Blaturi de marmură cu margini dupont

Marginile dupont au o rază convexă. Sunt adesea denumite margini Ogee inversate. Aceste margini se potrivesc frumos în bucătăriile sau băile amenajate în stil tradițional.

Te așteptăm cu peste 200 de modele de marmură pe www.stona.ro sau în showroom-ul nostru din București, șoseaua Pipera, nr.48 și în depozitele din județele Prahova și Alba.