Asortarea blatului de marmura cu panoul de perete

Amenajarea unui blat de marmură și a unui panou de perete în bucătăria ta trebuie să se facă în așa fel încât acestea să se potrivească și să se coordoneze între ele cât mai bine.

Marmura este o rocă ce se formează din metamorfismul rocilor sedimentare carbonatate, cel mai probabil calcar și dolomit. În urma acestui proces rezultă un mozaic de cristale carbonatate.

De obicei, cel mai bine este să amenajezi mai întâi blatul, iar opțiunile pentru blaturi sunt mai limitate decât opțiunile pentru panoul de perete. Cu mai puține opțiuni pentru blat, poate fi mai ușor să îți alegi blatul și apoi să cauți un panou de perete care să se potrivească.

Poți alege un model de marmură similar cu cel al blatului, pentru amenajarea panoului de perete, sau chiar același dacă îți dorești unitate și fluiditate în bucătăria ta. Pentru a obține un panou similar cu blatul, vei folosi aceeași paletă de culori care va oferi un aspect calm și uniform în toată bucătăria.

De asemenea, poți opta pentru realizarea unui contrast prin intermediul panoului de perete, punând în evidență blatul sau panoul, în funcție de modelele de marmură pe care le alegi. Dacă ai selectat un blat care are culori intense și texturi complexe, i-a în considerare selectarea unui model neutru pentru panoul de perete. Contrastul cu un ton neutru permite evidențierea modelului impresionant al blatului. Dacă blatul tău are un aspect mai neutru, atunci poți să devii mai creativ cu panoul de perete și să alegi un model de marmură cu impact vizual puternic.

Formele și modelele plăcilor de marmură pot aduce, de asemenea, frumusețe bucătăriei tale. Deosebit de populare în acest moment sunt panourile de perete amenajate cu mozaic. Plăcile de mozaic permit utilizarea mai multor culori și nuanțe diferite în amenajarea panoului de perete din bucătăria ta, coordonându-l cu blatul. Încorporarea diferitelor forme și modele panoului de perete, adaugă, de asemenea, un aspect frumos și personalizat bucătăriei tale, devenind mai distinctivă.

Accesează www.stona.ro și alege din peste 200 de modele de marmură disponibile, pe cele potrivite pentru amenajarea blatului și panoului de perete din bucătăria ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.