Intretinerea blaturilor de marmura

Marmura este un material foarte apreciat pentru frumusețea și durabilitatea sa, de aceea reprezintă o alegere des întâlnită atunci când vine vorba de amenajarea blaturilor pentru bucătărie sau baie. Acest material este o rocă metamorfică obținută din metamorfoza rocilor sedimentare carbonate, fiind compusă dintr-un mozaic al cristalelor de carbonat. 

Protejarea blaturilor de marmură împotriva factorilor externi este foarte importantă, de aceea aplicarea unui tratament de sigilare trebuie să se efectueze în mod regulat.

În cazul blaturilor de marmură pentru bucătărie, întreținerea zilnică se face prin ștergerea imediată a vărsărilor de lichide, cum ar fi: citrice, cafea, sucuri, vin sau oțet, deoarece acestea pot deteriora suprafața blaturilor.

Curățarea periodică a blaturilor de marmură se face prin îndepărtarea prafului o dată pe săptămână cu o cârpă uscată, sau cu o cârpâ înmuiată într-o soluție de curățare cu ph neutru, special destinată acestui tip de piatră. În lipsa acestei soluții, se poate pune săpun de vase cu apă într-un recipient spray și se folosește soluția obținută pentru ștergerea blatului.

Nu se recomandă folosirea produselor de curățare obișnuite, deoarece acestea pot zgâria suprafața blaturilor de marmură în timp, în special produsele de curățare care conțin oțet, înălbitor, amoniac sau suc de lămâie.

Pe www.stona.ro te așteaptă peste 200 de modele de marmură din care îl poți alege pe cel potrivit pentru amenajarea blaturilor tale. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.