Tipuri de finisaje pentru blaturile de marmura

Marmura reprezintă o alegere foarte populară atunci când vine vorba de amenajarea blaturilor pentru bucătărie sau baie. Blaturile de marmură sunt apreciate pentru numeroasele sale calități, cum ar fi: rezistența, aspectul estetic deosebit și varietatea de culori. 

Acest material este o rocă metamorfică compusă din minerale carbonate recristalizate, ce se formează atunci când calcarul este supus căldurii și presiunii metamorfismului.

Aspectul și funcționalitatea blaturilor de marmură pot fi determinate de tipul de finisaj ales, astfel că alegerea tipului de finisaj se face în funcție de preferințele fiecăruia. Diferitele tipuri de finisaje pot rezulta în scoaterea în evidență a culorilor și a texturilor, reducerea porozității și a cerințelor de întreținere.

Tipurile de finisaj în care este disponibilă marmura sunt: lustruit, dălțuit, antichizat, mat, periat și scapițat. Fiecare tip de finisaj are propriile specificații și trebuie să cunoști avantajele fiecăruia pentru a lua decizia potrivită atunci când amenajezi blaturile din bucătăria sau baia ta.

Accesează www.stona.ro și alege din peste 200 de modele de marmură disponibile. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci această alegere.