Sigilarea blaturilor de marmura

Alegerea marmurei ca material pentru realizarea blaturilor pentru bucătărie sau baie, reprezintă o decizie ușoară, datorită aspectului său clasic și distins. Însă pentru a-și păstra aspectul intact de-a lungul timpului, aceste blaturi au nevoie de aplicarea unui tratament de sigilare în mod periodic. 

Marmura este o rocă metamorfică compusă din minerale carbonate recristalizate, ce se formează atunci când calcarul este supus căldurii și presiunii metamorfismului.

Suprafața naturală a acestui material este poroasă, ceea ce o face să fie predispusă la zgâriere și pătare, însă blaturile de marmură cu finisaj fiamat vor face față cu brio factorilor externi.

Aplicarea tratamentului de sigilare la fiecare trei sau șase luni asigură rezistența blaturilor de marmură de-a lungul anilor. Procesul de sigilare se realizează prin intermediul aplicării a două tipuri de sigilare: de suprafață și de împregnare.

Pe www.stona.ro poţi alege din peste 200 de modele de marmură, sau ne poți vizita în showroom-ul din Bucureşti, şoseaua Pipera, nr. 48 sau în depozitele aflate în judeţul Prahova şi judeţul Alba.