Tipuri de modele pentru blaturile de marmura

Blaturile de marmură reprezintă cea mai bună alegeri atunci când vine vorba de o amenajare cu aspect estetic deosebit, emanând frumusețe și eleganță în orice bucătărie sau baie.

Marmura este o rocă metamorfică obținută prin metamorfoza calcarului, fiind alcătuită din minerale de carbonat recristalizate. Numele său provine de la cuvântul grecesc marmairein și înseamnă a străluci.

Variația texturilor și venaturilor care se întind pe toată suprafața marmurei oferă un aspect vizual impresionant, iar împreună cu gama de nuanțe disponibile, mult mai largă decât cred cei mai mulți oameni, formează modele unice. Chiar dacă diferențele dintre modelele marmurei sunt subtile, au un impact semnificativ asupra aspectului general și a flerului unei încăperi. Tipul de marmură pe care îl alegi pentru blaturile tale din bucătărie sau baie, va dicta tipul de încăpere pe care îl ai. Albul este cea mai comună culoare, dar aceasta variază de la alb pur la un roz sau albastru foarte pal. Poți găsi, de asemenea, verde, roz roșiatic, roz somon, albastru-gri, albastru-negru și marmură neagră.

Versatilitatea ridicată pe care o oferă gama largă de modele de marmură disponibile, va permite alegerea celui potrivit pentru bucătăria sau baia ta, în funcție de stilul ales pentru amenajarea întregii încăperi. De exemplu, stilurile contemporane sau moderne se pretează, de obicei, la o culoare mai consistentă (cum ar fi gri), cu doar diferențe minore de ton; în timp ce stilurile rustice sau clasice au de obicei mai multe variante de culoare și nuanță, pentru a oferi un aspect pământesc mai natural, cum ar fi cel găsit în natură (cum ar fi maro și bej).

Imediat după instalarea blaturilor de marmură, se recomandă aplicarea unui tratament de sigilare pentru a le păstra aspectul neschimbat de-a lungul timpului. Acest tratament va trebui să fie repetat la un interval de 12 luni.

Blaturile de marmură nu vor necesita un proces de curățare complicat, o soluție compusă din apă caldă și săpun lichid fiind suficientă pentru o curățare de zi cu zi. Pentru o curățare periodică în profunzime vei putea folosi o soluție special concepută pentru marmură.

Te așteptăm pe www.stona.ro cu peste 200 de modele de marmură pentru amenajarea blaturilor tale din bucătărie și baie. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.