Factori ai costului blaturilor de marmura 

Mai mulți factori pot afecta costul blaturilor de marmură. Prețurile pot diferi în funcție de cantitatea de marmură necesară, gradare, culoare, tipul marginilor, finisajului, costurile forței de muncă și a oricăror consumabile și materiale suplimentare necesare.

  

Marmura este o rocă metamorfică compusă în cea mai mare parte din calcit și obținută prin metamorfoza calcarului. Numele său provine din limba greacă și înseamnă piatră strălucitoare.   

În continuare vom detalia principalii factori ai costului blaturilor de marmura. 

Cantitatea de marmură necesară 

Marmura vine în diferite culori, grosimi și grade. Dacă un anumit tip de marmură este rar, va fi mai scump decât tipurile mai comune. Acesta este motivul pentru care costul marmurei pe metru pătrat poate varia. 

Clasificarea, tipul și culoarea marmurei 

Toată marmura este clasificată de la A la D, marmura de gradul A costă mai mult decât materialul clasificat de la B la D. Clasificarea se bazează în primul rând pe aspect și dacă placa de marmură are pete sau defecte. 

A: defecte minime, fără reparații și nervuri subtile 

B: câteva defecte, câteva gropi vizibile și fisuri 

C: sunt necesare unele reparații din fabrică 

D: vene pronunțate, culori strălucitoare și daune considerabile care necesită reparații 

Marmura vine în diferite tipuri de modele de vene și culori. Chiar și plăcile de marmură din aceeași carieră pot arăta foarte diferit. Tipurile de marmură sunt denumite de obicei după locul în care au fost extrase și caracteristicile lor. Cele mai comune tipuri de marmură sunt de obicei mai puțin costisitoare decât un exemplar rar, greu de găsit.  Prețurile pot varia de la culoare la culoare și în cadrul aceleiași nuanțe. 

Tipul marginilor și finisajul 

Ca și alte tipuri de blaturi de piatră, marmura poate avea mai multe tipuri de margini. Unele tipuri, cum ar fi pătrat sau rotunjit, pot veni cu prețul blatului. Alte tipuri de margini sunt de obicei mai scumpe, din cauza procesului de producție mai complicat. 

Deși unele blaturi de marmură pot veni în diferite finisaje, alte tipuri sunt disponibile doar într-unul singur. Cele mai întâlnite finisaje ale marmurei sunt următoarele: antichizat, dăltuit, lustruit, mat, periat, scapițat, scapițat+lustruit și scapițat+relief. 

Montaj si Manopera 

Amenajările complexe ale bucătăriei care necesită mai multe decupaje vor dura mai mult și, prin urmare, forța de muncă va costa mai mult. Prețurile forței de muncă vor varia în funcție de costurile din zonă și de cererea de instalatori de blaturi. 

Materiale și consumabile suplimentare 

Materialele suplimentare necesare pentru instalarea blaturilor de marmură reprezintă de obicei aproximativ 5% din costul total.  Aceste consumabile includ elementele esențiale pentru instalare, cum ar fi etanșeizant acrilic și șuruburi. 

Pe www.stona.ro vei găsi peste 200 de modele de marmură pentru a amenaja blaturile pe care ți le dorești în locuința ta. Sună la 0732 334 434 și un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită.