Sustenabilitatea blaturilor de marmura

Dacă ești în căutarea materialului potrivit pentru amenajarea blaturilor din bucătăria sau baia ta, este important ca acesta să fie și sustenabil, pe lângă cerințele de ordin practic și estetic.

Marmura este o rocă ce se formează din metamorfismul rocilor sedimentar carbonate, cel mai probabil calcar și dolomit. În urma acestui proces rezultă un mozaic de cristale carbonate.

Acest material reprezintă cu siguranță alegerea potrivită pentru amenajarea blaturilor din bucătăria sau baia ta, deoarece este extras în mod natural și este foarte benefic pentru mediu. Poate fi tăiat în funcție de orice dimensiune și are nevoie de puțină energie pentru a fi pregătit pentru instalarea blaturilor din locuința ta. Unele materiale sunt fabricate în totalitate, având un impact puternic asupra mediului, însă marmura nu se bazează foarte mult pe utilaje, ci este mai mult prelucrată manual.

Odată cu sustenabilitatea, marmura va oferi blaturilor din locuința ta și frumusețe atemporală care va emana eleganță și stil în întreaga încăpere, dar și rezistența și durabilitatea de care au nevoie blaturile din bucătăria sau baie. Datorită durabilității crescute a marmurei, nu va fi nevoie să înlocuiești blaturile în timp, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra mediului, salvând resursele necesare pentru înlocuire.

Deși marmura este foarte durabilă în mod natural, blaturile tale vor avea nevoie de aplicarea unui tratament de sigilare pentru a preveni orice fel de uzură a suprafeței. Soluția folosită pentru sigilare conține foarte puține chimicale și previne folosirea produselor de curățare chimice.

Reducerea folosirii chimicalelor este foarte benefică pentru mediu, iar blaturile tale pot fi curățate folosind doar o soluție compusă din apă caldă și săpun lichid, prin ștergerea suprafeței cu o lavetă moale. De asemenea, sunt disponibile și soluții de curățare special concepute pentru marmură, care nu conțin substanțe chimice.

Poți alege modelul potrivit de marmură pe www.stona.ro din peste 200 de modele disponibile. Sună la 0732 334 434 şi un consultant Stona te va ajuta să faci alegerea potrivită pentru amenajarea blaturilor din locuința ta.